DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Doar intrebari si discutii despre genetica Betta Splendens
User avatar
 
Posts: 63
Joined: 20 Oct 2013 11:41
Location: BOTOSANI

DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by demoonangels » 19 Nov 2013 17:27

                                                Dragi mei impatimiti,

          Buna, va zic din nou, si inainte de a incepe dati-mi voie sa aduc multumiri tuturor celor care s-au implicat si se implica in sustinerea comunitati  "Pasionati de Betta".

            Doresc sa deschid acest topic ca fiind o "scoala", o scoala de unde fiecare dintre noi are de invatat, cu toti stim (sau asa crede noi ca stim) acesta fraza "stiu .... stiu...",  hai sa testam cunostiintele fiecaruia in materie de ce are in acvariu, spre deosebire de scoala aici nu se dau calificative, nu se platesc taxe scolare .... etc. Aici totul este din placerea de a invata si de a fii mindru de exemplarele pe care le avem in acvariul din casuta fiecaruia.

          Ideea mea este sa deschidem acest topic unde vor fi postate imagini cu pesti Betta, atit masculi cit si femele, pesti Betta postati vor fi din toate liniile de Betta acceptate in competitiile internationale, si aici mentionez Veital, Halfmoon, Doubletail, Crowntail, Halfmoon Plakat, Plakat, si asa mai departe.

          Un alt lucru pe care vreau sa il aduc la cunostinta fiecaruia din cei care vor posta replici pe acest topic, sa respectam ceea ce fiecare are, nu comentam persoana ci pestele si nu in maniera vulgara, nimeni nu e perfect si asemeni noua nici pesti nu sunt perfecti. Perfectiunea unui peste variaza in functie de multi factori asa ca va rog comentati defectele/calitatile pestelui si nu persoana care detine pestele respectiv.

          Inca un alt aspect al aceste idei, este, ca vreau sa dau fiecaruia dintre cei de pe acest forum posibilitatea de a isi arata ce pesti detine, asa ca doresc sa va rog ca sa acceptati prima mea provocare, si iata in ce consta provocarea mea numarul 1:

            Saptamanal vor fi postate trei imagini care vor dezvalui un peste betta (din diferite lini), cel care in decursul unei saptamini este top numarul unu la identificarea punctelor slabe/bune  la pesti Betta din acele imagini va avea ocazia ca in saptamina urmatoare sa posteze alte trei imagini cu alti Betta. Urmind ca saptaminal sa se faca un clasament, clasament care va da dreptul fiecaruia (sa detina locul 1 ) si sa posteze imagini in saptamana urmatoare.

            Este permisa ca in  respectivele imagini sa nu fie unul din pesti detinuti de cel care a postat  imaginea ( desi este de dorit acest lucru, repet scopul acestui topic este sa invatam si nu sa ne laudam fiecare cu ce are in ograda), imaginea trebuie sa fie clara , reprezentind un Betta in plina desfasurare, incercati sa puneti o imagine in care sa se vada cit mai bine toate partile corpului si mai ales acele parti care sunt jurizate in competiti.

        A doua provocare este: Cel care reusecte sa se mentina in primi doi  saptamana de saptamina timp de 3 luni , va primi din partea mea o pereche de reproducatori  (alesi de el ), iar cu acestea fiind  spuse vreau sa vin cu o a doua propunere.

            Doresc sa deschid un program de DONATII, (nu in bani), donatii, mai exact sa deschidem o lista catre toti cei care sunt membri si care doresc sa dezvolte aceste lini de pesti, (ma refer strict la Betta).

            In ce va consta aceste program de donati. Despre ce este vorba: deschidem o lista unde cei care doresc se inscriu intr-un program de a dona un betta (mascul sau femela din oricare linie jurizata in competitiile internationale) si numai cel inscris in acest program va primi la rindul lui un alt betta donat de un alt membru al acestui program.

              Acum vreau sa va rog urmatoarele:
-vei primi aceisi linie de betta pe care ai donat-o
-vei primi (pe cit posibil) ceea ce iti doresti (donezi mascul si ai nevoie de femela , e ok dar il limita a ceea ce se ofera in program) iar in cazul in care nu este un peste din linia respectiva inscris pentru donatie va trebui sa astepti pina cind apare unul
-se vor  trimite pesti donati catre noi lor proprietari in ordinea in care ei au donat si in functie de linie (donezi un VT si astepti un CT, cred ca este nedrept --dar sa vedem ce vor spune cei care se inscriu in acest program )
                                                                                        Eu, Demoonangels ma inscriu in acest  program.

                Si o ultima idee pe care doresc sa o aduc in dezbatere, cei care sunt in top pentru  mai mult de 6 luni de zile  si a caror lini sunt promitatoare cu rezultate foarte bune vor putea face parte din juriul care va juriza pesti Betta care vor fii prezentati in cadrul unei expoziti (de ce spun ca aceste persoane vor putea fii membri ai unui juriu  e simplu - fac dovada ca cunosc standardul acestui  minunat peste).

              Asadar am lansat trei ideii diferite.

            Una mai tentanta decit cealalta, la fiecare exista o provacare dar si o raplata, cred si sper ca am reusit sa motivez pe fiecare dintre noi sa se implice activ in aceasta idee si sa fie prezent aici si acum.

            Nimeni nu e a tot stiutor si mai mult de atiit cu toti invatam asa ca, hai sa invatam impreuna si sa devenim mai buni.

Va multumesc pentru rabdare si astept raspunsurile voastre.

Demoonangels
"The dictionary is the only place where success comes before work."

Member of UKBBA si IBC

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by snakefishmike » 19 Nov 2013 19:29

Din partea mea personal, ai toata sustinerea.
O mica remarca daca imi este permisa :) . De fapt ... mai exact o constatare.  De-a lungul timpului am observat ca nimeni de pe aici nu-i capabil sa accepte si sa inteleaga ceva din criticile aduse pestelui, multi luand totul ca pe un afront personal.
Dar ... sa speram ca va fii bine  :great:
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by MetalViper » 19 Nov 2013 19:59

Felicitari pentru initiativa! Hai cu pozele :P

User avatar
 
Posts: 63
Joined: 20 Oct 2013 11:41
Location: BOTOSANI

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by demoonangels » 20 Nov 2013 11:57

Buna

Am incercat sa upload cele trei imagini cu Betta despre care am vorbit ieri, insa nu reusesc.
Va rog ma puteti ajuta si pe mine sa postez imaginile promise? Cum trebuie sa procedez pentru a posta imagini?

Va multumesc.

Demoonangels
"The dictionary is the only place where success comes before work."

Member of UKBBA si IBC

User avatar
 
Posts: 391
Joined: 13 Aug 2012 08:47
Location: Craiova, Romania

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by cosmake » 20 Nov 2013 12:07

demoonangels wrote:
                                             reprezentind un Betta in plina desfasurare, incercati sa puneti o imagine in care sa se vada cit mai bine toate partile corpului si mai ales acele parti care sunt jurizate in competiti.

   Daca tot vrei sa te apuci de acest proiect parerea mea este ca tocmai aici este buba. Pestele nu ar trebui sa fie in plina desfasurare deoarece totul trebuie sa inceapa cu achizitia. In general cind achizitionezi un peste nu poti sa-l vezi in actiune. Parerea mea este ca ar fi bine sa se puna poze cu pestele cind nu este in actiune si la sfirsitul saptaminii dupa ce fiecare si-a spus parerea sa sa puna si poza cu el in actiune si atunci se vede clar cine stie sa aprecieze un peste, urmind ca in urmatoarea saptamina sa se discute despre calitatile si defectele pestelui in desfasurare si despre un alt peste care nu este in desfasurare. In felul acesta saptaminal se va discuta de 2 pesti unul in desfasurare si unul in starea lui normala. Parerea mea este ca aceasta ar fi cu adevarat o provocare din care se poate invata.
Last edited by cosmake on 20 Nov 2013 12:19, edited 1 time in total.
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj

User avatar
 
Posts: 63
Joined: 20 Oct 2013 11:41
Location: BOTOSANI

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by demoonangels » 20 Nov 2013 12:26

                Buna

              Imi place ideea ta. Te felicit pentru contributie, asa voi proceda de indata ce aflu cum sa pun imagini in acest topic, asa vor decurge "lectiile".

            Ideea ta este una foarte buna, si sper ca si ceilalti membri sa contribuie activ la dezvoltarea acestui forum venind cu idei.

          Multumesc pentru implicare.

Demoonangels
"The dictionary is the only place where success comes before work."

Member of UKBBA si IBC

User avatar
 
Posts: 63
Joined: 20 Oct 2013 11:41
Location: BOTOSANI

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by demoonangels » 20 Nov 2013 14:08

Image
screen shot windows 7

Image
image upload

Image
screenshot windows

                  Am incercat sa tin cont de ideea colegului nostru, idee excelent de buna de altfel, insa nu reusesc sa ii fotografiez  asa cum trebuie, imaginea este in ceata, neclara si nici nu reusesc sa prind un cadru in care pestele sa nu fie in miscare. Probabil ar trebui sa il izolez si sa imi fac rost de o camera profesionala ( momentan detin o camera de amator).
                  Oricum acestia sunt pesti pe care eu i-am cumparat cu ceva timp in urma si imaginile mi-ai fost trimise de catre vinzator pentru a vedea "marfa".

                  De mai multa vreme am o curiozitate la care inca nu am reusit sa raspund concret. Cum stabilim virsta unui Betta? ma refer la o evaluare a virstei in termeni exacti si nu presupunind, poate cineva sa imi spuna?

Va multumesc  si astept replicile voastre.

Demoonangels

Voi reveni si cu alte imagini.
"The dictionary is the only place where success comes before work."

Member of UKBBA si IBC

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by snakefishmike » 20 Nov 2013 15:30

Salutare!
Am sa incep eu .
Intrucat pt mine toti pestii sunt frumosi, am sa incerc sa trec peste acest subiect si am "sa judec" strict punctele "negative" .
Primul peste  are prea multe radii, fapt ce ma duce cu gandul la o forma usoara de rose-tail. Forma neregulata a caudalei si a analei imi intareste banuiala. E bun de lucru si poate da urmasi buni, cu conditia ca femela cu care va fii imperecheat, sa fie una cu cat mai putine radii in caudala. Altfel vei obtine pesti cu voal foarte mare, insa cu un inot greoi.
al doilea peste ... ventralele si stilul de infoiere imi spun ca-i mascul, insa burta imi spune ca-i femela clar. Frumoasa si buna de lucru. Felicitari pt ea.
Al treilea peste ... depinde de planurile de viitor. O femela DTCT ... mai greu sa obtii ceva jurizabil din ea. Frumoasa, sanatoasa si jurizaBILA EA IN SINE (la AOF) , insa eu personal n-as folosi=o ca genitor.
Toate cele bune.
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by MetalViper » 20 Nov 2013 16:19

snakefishmike wrote:Salutare!
Am sa incep eu .
Intrucat pt mine toti pestii sunt frumosi, am sa incerc sa trec peste acest subiect si am "sa judec" strict punctele "negative" .
Primul peste  are prea multe radii, fapt ce ma duce cu gandul la o forma usoara de rose-tail. Forma neregulata a caudalei si a analei imi intareste banuiala. E bun de lucru si poate da urmasi buni, cu conditia ca femela cu care va fii imperecheat, sa fie una cu cat mai putine radii in caudala. Altfel vei obtine pesti cu voal foarte mare, insa cu un inot greoi.
al doilea peste ... ventralele si stilul de infoiere imi spun ca-i mascul, insa burta imi spune ca-i femela clar. Frumoasa si buna de lucru. Felicitari pt ea.
Al treilea peste ... depinde de planurile de viitor. O femela DTCT ... mai greu sa obtii ceva jurizabil din ea. Frumoasa, sanatoasa si jurizaBILA EA IN SINE (la AOF) , insa eu personal n-as folosi=o ca genitor.
Toate cele bune.


Ba ia fi atent de acum schimbam regulile la joc. Tu postezi ultimul ai inteles? Unul ca mine ce vrei sa mai spuna? Culoarea?!?

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by snakefishmike » 20 Nov 2013 17:00

OK!
Il las pe Liviu (@livulik) primul  :D :D :D
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 63
Joined: 20 Oct 2013 11:41
Location: BOTOSANI

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by demoonangels » 20 Nov 2013 18:23

                  Buna
Vreau sa revin asupra "lectilor" cu citeva remarci, daca nu deranjeaza.
Despre cei trei pesti mai pot fi spuse inca multe lucruri , cum ar fii:
- virsta
-clasa de culoare in competitie
-puncte penalizare pt fiecare punct slab
- genetica culori ( care gene dau culoare respectiva, cum se numesc genele repective ETC)
-din ce clasa face parte ( ca strat de culoare si ca forma a corpului)
-detali despre fin
-si mai multe despre defecte, dezvoltati putin mai mult

Va multumesc  si astept replicile voastre.

Demoonangels
"The dictionary is the only place where success comes before work."

Member of UKBBA si IBC

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by snakefishmike » 20 Nov 2013 18:33

Varsta nu o poate aprecia nimeni ochiometric dupa poza. Evident vorbim de pesti adulti.
Genetica culorii ... e ambigua in situatia in care nu se cunoaste "arborele genealogic" al pestelui. Mai ales cand vorbim despre culorile metalice, care se pot obtine din mai multe incrucisari, desi chiar si la culorile solide sunt cazuri (exemplu portocaliu si galben obtinut din rosu darkbody).
Punctele de penalizare ... le cunosc juratii. Din cate imi aduc aminte nici pe site-ul IBC nu sunt publice (pt standardele lor), cum de altfel nici pt standardele bettas4all nu am gasit nicaieri punctele.
Mai departe mai las si pe altcineva, ca iar ma iau colegii de urechi  :D
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by MetalViper » 20 Nov 2013 18:41

Uite ai stricat topicul :P nu mai avem ce sa comentam acum :P

User avatar
 
Posts: 63
Joined: 20 Oct 2013 11:41
Location: BOTOSANI

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by demoonangels » 20 Nov 2013 19:18

5. Disqualifying faults
1. The fish which are entered are not bred by the hobbyist who registered the fish for the Bettas4all show (Disqualification).
2. Undersized fish:
- Males with a body size under 3.5 cm (Disqualification).
- Females with a body size under 3 cm (Disqualification).
3. Any sign of disease: Protruding scales, clamped/sticky fins, finrot, popeye, egg-bound females, etc. (Disqualification).
4. Absence of an anatomical part of the fish (eye, gill membrane, gill cover, finnage etc.) (Disqualification).
5. Malformations of the body:
- Crooked spine (Disqualification).
- Extreme spoonhead (Disqualification).
- Disfigurement of the lips (Disqualification).
- Extremely deformed scalation (> 3 misaligned scales) (Disqualification).
- Blindness or so-called “alien-eyes” (dense layer of colour over the eye obscuring the iris, often associated with metallic/opaque) (Disqualification).
6. Finnage/balance:
- Extreme fin damage: Missing part of a fin, more than one split/tear in any of the fins, >4 pinholes in the finnage (Disqualification).
- Extreme ray branching (Disqualification).
- Extreme balloon webbing (Disqualification).
- Fused fins (Disqualification).
- Multiple ventral tips: > 4 tips in at least one ventral fin (Disqualification).
- Extreme fin-curling (Disqualification).
- Extreme imbalance due to disproportionate length of the unpaired fins (Disqualification).
- Extreme masculine finnage on a female (Disqualification).
7. Inability to swim properly (Disqualification).
8. Inactivity/fearful behaviour, the fish does not rise from the tank bottom or does not flare (within 3 minutes) (Disqualification).
9. Males with an “egg-spot” and females without an “egg-spot” (Disqualification).
10. Cut finnage (Disqualification)

FEMALE LONG-FINNED/HM Betta splendens Form and Finnage Faults
1. One unpaired fin longer than 1/3 of body length (minor fault).
2. Two unpaired fins longer than 1/3 of body length (major fault).
3. All 3 unpaired fins longer than 1/3 of body length (severe fault).
4. One unpaired fin 1/2 of body length or more (major fault).
5. Two unpaired fins 1/2 of body length or more (severe fault).
6. All 3 unpaired fins 1/2 of body length of more (disqualify).
7. Egg-bound (disqualify).
8. No visible egg-spot (disqualify).
ALL OTHER APPROPRIATE GENERAL FAULTS APPLY

GENERAL FAULTS

DISQUALIFYING FAULTS – ALL CLASSES
1. Undersized (male 1.5" body length, female 1.25" body length).
2. Swimming difficulty (due to excess finnage or swim bladder disorder).
3. Class error (fish entered in wrong class).
A. Non-splendens type not labeled.
B. Color or form variation not labeled.
C. Wrong sex for class.
D. Wrong species for class.
E. Hybrids in non-splendens class.
4. “Egg spot” on male, or no “egg spot” on female.
5. Female with excessive (male) finnage.
6. Malformed body (especially in double tails).
7. Missing external anatomical part, such as an eye, gill cover, or fin.
8. Extreme scale faults: Excessive irregular scale pattern/multiple misalighned scales.
9. Any sign of disease or illness.
10. Blindness (especially in Opaques and Albinos).
11. Egg bound (severely distended abdomen).
12. Shy or fearful behavior – does not rise from bowl bottom.
13. Any evidence of tampering with the appearance of any show fish is a disqualifying fault.

HEAD FAULTS – ALL CLASSES
1. Disfigurement of the lips (slight fault).
2. Small bump, small groove, or other slight deformity (minor fault).
3. Large bump, large groove, or other large deformity (major fault).
4. Head tilted (usually upward) out of alinement with body (severe fault).

BODY FAULTS – ALL CLASSES
1. Body stout or slightly fat (slight fault).
2. Doubletail body too short or stout (slight fault).
3. Body moderately too small for finnage (minor fault).
4. Body does not show ideal shape – minor anomaly. (minor fault).
5. Body has one or two misaligned scales (minor fault).
6. Body has several misaligned scales (major fault).
7. Body is “fat” or “skinny” (major fault).
8. Gill covers protrude outward when closed (major fault).
9. Body shows slight swayback or humpback (major fault).
10. Doubletail caudal peduncle bump or bend very noticeable (major fault).
11. Body shows excessive swayback or humpback (severe fault).

FINNAGE FAULTS – ALL CLASSES
General – all fins
1. Projected rays on all fins, but some not even (minor fault).
2. One curled fin ray (minor fault).
3. Projected rays only on some fins (minor fault).
4. Outline of non-paired fins presents an oval rather than a circular shape. (minor fault) – does NOT apply to Plakats or females.
5. Gaps between the three unpaired fins - no overlapping (major fault).
6. Fins are too small for body (major fault).
7. Curled fin rays - more than one(major fault).
8. Fins not similar - some broad, some narrow (major fault).
9. Outline of non-paired fins presents a considerably non-symmetrical shape, such as a square, rectangular, or irregular shape. (major fault)
Ventral fins
1. Crossed ventrals (slight fault).
2. Thin ventrals (slight fault).
3 Extra long ventrals - except in Plakats (slight fault).
4. Noticeably short ventrals (minor fault).
5. Curled ventral(s) (minor fault).
6. Stubby ventrals (major fault).

Dorsal fin
1. A few short rays on front of dorsal, not matched on anal (slight fault).
2. Dorsal somewhat small in relation to anal and caudal (minor fault).
3. Singletail dorsal slightly narrow (minor fault).
4. Doubletail dorsal slightly more narrow than the anal (minor fault).
5. Doubletail dorsal has a few short rays at the front edge, not matched on anal (minor fault).
6. Singletail dorsal noticeably narrow (major fault).
7. Doubletail dorsal much more narrow than the anal (major fault).
8. Dorsal very small in relation to anal and caudal (major fault).
Anal fin
1. Long anal fin drops below bottom edge of caudal (minor fault)
2. A few front rays curled forward (minor fault).
3. Excessive rounding at front and bottom of anal fin approaching a “quarter circle” (major fault).
4. Front rays have severe forward curling at front (major fault).
5. Triangular shaped (severe fault).
Caudal (tail) fin
1. Caudal edges straight but slightly rounded at the corners (slight fault).
2. Doubletail lobes are full, but separation not quite complete – separation still greater than 3/4 (slight fault).
3. Caudal asymmetrical - droops slightly below midline (minor fault).
4. Doubletail lobes slight mismatch (minor fault).
5. First caudal edge rays short (minor fault).
6. Caudal slightly small - not proportional to dorsal and anal (minor fault).
7. Caudal edges not straight, slightly curved back away from head (minor fault).
8. Less than secondary branching (4 tips from primary ray) in females, or tertiary branching (8 tips from primary ray) in males (minor fault).
9. Less than 180 degrees between caudal edge rays, but more than 165 degrees (minor fault).
10. Doubletail caudal lobes separation between 1/2 and 3/4 (minor fault).
11. Caudal asymmetrical - droops 75% or more below midline (major fault).
12. Caudal very small - not proportional to dorsal and anal (major fault).
13. Doubletail lobes considerable mismatch in volume or shape (major fault).
14. Doubletail caudal lobes matched, but narrow (major fault).
15. Less than primary branching (2 tips from primary ray) in females, or secondary branching (4 tips from primary ray) in males (major fault).
16. Doubletail caudal lobes separation 1/2 or less (major fault).
17. Less than 165 degrees between caudal edge rays, but more than 150 degrees (major fault).
18. Doubletail caudal lobes mismatched and narrow (severe fault).
19. Non-symmetrical caudal type (severe fault).
20. Less than 150 degrees between caudal edge rays (severe fault).

CONDITION FAULTS – ALL CLASSES
1. Single small defect on any fin - pinhole or bent ray (slight fault).
2. Single moderate defect on any fin (minor fault).
3. Slightly frayed fin tip (minor fault).
4. Multiple small defects or single extensive defect (major fault).
5. Multiple moderate defects (severe fault).
6. Broken rays on any fin (severe fault).
7. Body scarred or missing scales (major fault).

DEPORTMENT FAULTS – ALL CLASSES
1. Constant full display (Betta splendens), but exhibits only aggressive (not violent) response to intruder (slight fault).
2. Fins erect, but gills only occasionally flared, and exhibits only motion toward intruder (minor fault).
3. Fins occasionally erect, gills rarely flared, and not very responsive to intruder (major fault).
4. No display and unresponsive to intruder (severe fault).


Image
image ru

            Voi reveni cu mai multe detalii. Aici am prezentat punctele care sunt jurizate si binenteles cu cite puncte este penalizat fiecare defect. Trebuie sa mentionez ca trebuie sa avem in vedere linia de betta jurizata si care parte a corpului este jurizata.

              Sper sa va ajute.
            Va rog daca aveti putin timp ajutati-ma sa le traducem si la le postam in limba Romana sa fie accesibile tuturor membrilor( voi traduce si eu cit de mult voi putea).
Multumesc anticipat

Va multumesc  si astept replicile voastre.

Demoonangels
"The dictionary is the only place where success comes before work."

Member of UKBBA si IBC

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: DESPRE BETTA....TOTUL INCEPE INVATIND

Post by snakefishmike » 20 Nov 2013 19:57

Stai sa ne intelegem  :D
Una sunt :
demoonangels wrote:         
-puncte penalizare pt fiecare punct slab


si alta sunt punctajele generale. In concurs punctarea e la latitudinea arbitrilor, ei avand marjele prezentate de tine.
Apropos, ia-o ca o rugaminte. Cand pui un citat, frumos si normal este sa specifici si sursa. Nu toti umbla pe site-ul IBC.
In fine, mai greu, dar am prins ideea :) . Tu vrei "o jurizare" a pestelui, cat mai apropiata de standardele internationale, nu doar parerea noastra a fiecaruia dintre noi. Din pacate ... nu prea e nimeni care sa te ajute cu asta. Ma rog, ar putea sa o faca Joep si Axel, da' pt asta ar trebui sa traducem totul in engleza.
Si ar mai fii ceva. Ar fii frumos ca jurizarea sa se faca pe rezultatele muncii acelora care vor posta pesti aici, nu pe pesti achizitionati din alta parte, sau pe ceea ce isi doreste fiecare :)
Toate cele bune.
Last edited by snakefishmike on 20 Nov 2013 20:13, edited 1 time in total.
Membru IBC

Next

Return to Genetica

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

BettaClubRomania